Skip to content

Het gesprek over later en/of begeleiden bij het sterven

Stervensbegeleiding | Harderwijk | Randmeren

Het gesprek over later

 is  een gesprek dat we allemaal op een bepaald moment in ons leven moeten voeren. Dit soort gesprekken kan ons helpen om duidelijkheid te verschaffen over onze verwachtingen en wensen, en het kan ervoor zorgen dat onze laatste levensfase zo respectvol en comfortabel mogelijk verloopt. Het is verstandig om hier tijdig mee te beginnen. Zo kun je je dierbaren ontlasten.

Het gesprek over later:

 • Gaat over het levenseinde en medische beslissingen
 • Omvat ook emotionele, psychologische, spirituele en persoonlijke overwegingen
 • Is een open en eerlijk gesprek over de toekomst, het levenseinde, euthanasie en persoonlijke wensen. Moeilijk, maar het is van onschatbare waarde.
 • Beslissingen nemen die in overeenstemming zijn met onze waarden en overtuigingen zorgt ervoor dat we respectvol en met waardigheid worden behandeld in onze laatste levensfase.

  € 85 per sessie ( 1 – 1 ½u) Op locatie? Dan komen er reiskosten bij. 

  Begeleiden bij het sterven 

  Het is bijzonder om mensen te mogen begeleiden tijdens hun laatste levensfase. Een fase waarin veiligheid en liefde belangrijke aspecten zijn. Als het einde in zicht is kan de behoefte ontstaan aan een luisterend oor. Wanneer er angst is voor wat komen gaat of er onverwerkte emoties zijn, kunnen emotioneel lichaamswerk en/of opstellingen bijdragen om meer rust en innerlijke vrede te vinden. 

  Ik ben opgeleid in  ‘begeleiden bij het sterven’ door arts Médard van Leeuwe, en het leven zelf. 

  Mail me voor een vrijblijvend (video) gesprek. 
“Sterven is geen kunst, maar goed sterven is de allerhoogste kunst”
Plato