Skip to content

Over Terri

Fijn dat je hier bent! Mijn naam is Terri van Ommen. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje op de Veluwe temidden van prachtige natuur en dieren.

Al in mijn tienertijd was ik gebiologeerd door de heelheid van de mens. Mijn eerste spreekbeurt op de middelbare school ging over acupunctuur. Ik schreef: ‘Acupunctuur berust op het Yin-Yang principe, het mannelijke en het vrouwelijke. Op de werking van deze beide krachten is de hele kosmos gebouwd en op het evenwicht van deze krachten berust ook onze gezondheid. De huid is een ontmoetingsveld van twee werelden, hier ontmoeten het kosmische prana en het lichaamsprana elkaar. Meridianen zijn als het ware de landingsbanen, waar de kosmische energie de interne energie ontmoet….‘  Pas jaren geleden kwam ik mijn aantekeningen tegen en verbaasde me over de interesse — en toch ook wel wijsheid — die ik als 13-jarige had. Ik koos echter voor een uitdagende carrière in een technische, snelle en zakelijke wereld waarin ik niets met deze interesse deed.

Op mijn 33e kwam ik — letterlijk met een schok — tot de ontdekking dat ik de verbinding met mezelf en alles om me heen kwijt was. 

Inti Alma en de Condor

Via vele omzwervingen in binnen- en buitenland kwam ik in aanraking met het Inca Medicine en ik voelde me als een trein die ineens op de rails werd gezet, op weg naar mijn bestemming. Het bracht me terug bij mijn essentie.  Ook de samenwerking met verschillende artsen op mijn pad, heeft me in dit opzicht veel geleerd. Tijdens mijn laatste reis door het hooggebergte van Peru kwam de naam Inti Alma in mij naar boven. Afkomstig uit het Qechua, de taal uit de Peruaanse Andes. Inti staat voor Zon, Alma voor de Ziel. Dat is wat ik altijd in de kern voel, mijn ZonneZiel. Het leven kan soms voor enorme bewolking zorgen, toch blijft altijd die krachtige oerbron voelbaar die na elke uitdaging de veerkracht geeft door te gaan. Dat zorgt voor rust, vertrouwen en dankbaarheid omdat ik voel dat ik verbonden ben met het grote geheel.

De reden dat je de Condor terugziet in het logo is omdat dit een heilige vogel is voor de Inca’s. De spanwijdte van de enorme vleugels symboliseert de geestkracht die deze prachtige vogel moeiteloos optilt en hoger en hoger laat stijgen. Zo hoog dat voor de Inca’s de Condor een hechte relatie heeft met de zon. Vanaf grote hoogte brengt hij ons inzicht, of zoals wij dat hier vaak noemen: de helikopter view.  Dit helpt ons om boven zaken uit te stijgen, de grote lijnen te zien en geeft ons de kracht om met de ogen van het hart te kijken, vanuit een diep begrip. Dan ontstaat Munay, onvoorwaardelijke liefde. Het is de combinatie van liefde en wil ineen, liefdevolle wilskracht.

Ik voel het als mijn missie om anderen te begeleiden naar hun innerlijke zon, een reis naar wie ze wérkelijk zijn. Om in Munay met zichzelf én anderen te kunnen leven.

Ethiek

Ik hecht groot belang aan ethiek en integriteit. Ik verwacht van mijn cliënten dat ze transparant durven te zijn en zelf de verantwoordelijkheid dragen voor hun proces. Mensen omschrijven me als open, onderzoekend, grensverleggend, warm, passievol, verbindend en liefdevol confronterend.

Curriculum Vitae

Kinesiologie Kunst van het spiertesten (basis en verdieping). Coby Schasfoort 1998
Inca Medicijnwiel. Médard van Leeuwe, arts 2004-2005
Studiereis naar de Q’ero Medicijnmensen in Peru met Médard van Leeuwe, arts 2005
Aanvullende Helingstechnieken. Médard van Leeuwe, arts 2005-2006
Assistent Inner Quest van Médard van Leeuwe, arts 2005-2008
Transmediumschap Jaco Elken Basis en verdieping 2006
Medische keuringen (wekelijks) met Jos Nyst, oud huis- en tropenarts 2007-2014
Sessies en Workshops met Medicijnmensen uit Peru in Nl. en Portugal 2007-2013
Organiseren van “Ont-moet jezelf in Spanje”, holistische reizen 2008-2010
Geven van cursussen ‘Meditatie voor beginners’ 2008-2010
Redactielid van het Magazine De Natuur Uw Arts 2009-2010
Bloedgroepvoeding en Ayurveda Dr. Anna Kruyswijk  2010
Organiseren Jaartraining voor vrouwen (maandelijks) 2010-2011
Basis Neuro Linguïstisch Programmeren Institute of Unconventional Wisdom 2011
Organiseren van holistische reizen naar de Azoren 2011-2015
Geven van workshop weekenden met Peruaanse Inka Healer Alma Inkary 2010-2011
Geven van Trainingen Inca Medicine, Nederland 2011-2012
Hoe raak ik je aan Phoenix Opleidingen, Utrecht 2015
Geven van een 1 op 1 retreat op São Miguel. 7 dagen 2017
Geven van trainingen Inca Medicine, Azoren en Portugal 2012-2020
Privé verdiepingsstudie reis Peru. Werken en helen met (Q’ero) Medicijnmensen 2015 
Samenwerking met Doctora Marta Rego, Psychiater. Plenamente, Azoren 2018-2020
Bestuurslid holistische vereniging ‘Alecrim Dourado’, São Miguel, Azoren 2017-2018 
Geven van een 1 op 1 retreat in Iserlohn, Duitsland. 4 dagen 2020

I.v.m. mijn dementerende moeder ben ik onderstaande opleiding gaan volgen in 2021
Contactclown voor dementerenden (afgerond). Madeleine Wulff. Inspel
Speelse levenskunst (afgerond medio februari 2022). Madeleine Wulff. Inspel

over Inca Medicine op Azoriaanse TV

over ontmoetingen met wilde dolfijnen op ‘mijn’ Munay beach